برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1389 , دوره  14 , شماره  53 ; از صفحه 65 تا صفحه 72 .
 
عنوان مقاله: 

رابطه بين کربوهيدرات هاي محلول و پرولين با تنظيم اسمزي و نقش تنظيم اسمزي در عملکرد گندم تحت شرايط تنش خشکي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
 
چکیده: 

تنظيم اسمزي به عنوان يک مکانيسم مهم تحمل به تنش خشکي در گياهان عمل مي کند. تجمع اسموليت ها به حفظ تورژسانس سلولي و فرايندهاي وابسته به آن کمک مي کند و رشد، عملکرد و زنده ماني گياهان در خاک هاي شور يا خشک را تحت تاثير قرار مي دهد. با اين حال اساس فيزيولوژيکي تنظيم اسمزي و نقش آن در عملکرد گندم کمتر بررسي مي شود. در اين تحقيق اثر تنظيم اسمزي و اجزاي آن بر عملکرد تک بوته هاي گندم نان در يک آزمايش گلداني تحت تنش خشکي مورد بررسي قرار گرفت. ده لاين گندم نان در گلدان هايي تحت سطوح مختلف آبياري در قالب طرح اسپليت پلات رشد يافتند. در طي مرحله پر شدن دانه، محتواي قند برگ، محتواي پرولين و تنظيم اسمزي با نمونه گيري از برگ پرچم تحت شرايط نرمال و تنش اندازه گيري شد. از ساقه اصلي گياه براي اندازه گيري محتواي قند استفاده شد. اگر چه لاين ها از نظر تنظيم اسمزي با يکديگر تفاوت داشتند، اما رابطه اي بين عملکرد با تنظيم اسمزي ديده نشد. عدم وجود رابطه بين تنظيم اسمزي و محتواي پرولين و قندها نشان مي دهد که اين ترکيبات احتمالا سهم کمي در تنظيم اسمزي گندم داشته و مطالعات تکميلي در اين رابطه بايد صورت گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 267
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی