برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

معيار ذوق و اختلافات ذوقي در انديشه هيوم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه بوعلی سینای همدان
 
چکیده: 
از آنجايي كه هيوم زيبايي را احساسي لذت بخش مي داند كه از برخي كيفيات عيني محتمل ايجاد مي شود، براي رفع اختلافات ذوقي نمي تواند به كيفيت عيني مشخصي اشاره كند. از همين رو او حكم مشترك داوران راستين را به عنوان معيار ذوق مطرح مي كند. خود هيوم مي پذيرد كه علي رغم كارايي اين معيار، هنوز دو عامل مزاج شخص و آداب و رسوم افراد نوعي نسبي گرايي محدود را در داوريهاي ذوقي موجب مي شود. بررسي دقيق تر نشان مي دهد كه اين معيار تنها در داوري هاي ساده و غير مقايسه اي مي تواند مفيد واقع شود. اما در داوري هاي مقايسه اي، آنجايي كه صحبت از برتري هنرمندي بر هنرمند ديگر است، اين معيار نمي تواند چندان موثر و كارا باشد. اگر زيبايي احساس لذت بخش است، هر شخصي احساس خود را معتبر مي داند و حاضر نيست احساس ديگري را جايگزين آن كند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سلمانی، ع. (1390). معیار ذوق و اختلافات ذوقی در اندیشه هیوم. حکمت و فلسفه, 7(2 (پیاپی 26)), 143-159. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=163406



Vancouver : کپی

سلمانی علی. معیار ذوق و اختلافات ذوقی در اندیشه هیوم. حکمت و فلسفه. 1390 [cited 2022January27];7(2 (پیاپی 26)):143-159. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=163406



IEEE : کپی

سلمانی، ع.، 1390. معیار ذوق و اختلافات ذوقی در اندیشه هیوم. حکمت و فلسفه, [online] 7(2 (پیاپی 26)), pp.143-159. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=163406.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 131 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی