برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقدار نيترات و نيتريت در سبزيجات و صيفي جات مصرفي شهر کرمانشاه (سال 1389)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* کرمانشاه، میدان ایثار، دانشکده بهداشت، گروه علوم تغذیه
 
چکیده: 
زمينه: دريافت زياد نيترات و نيتريت، سلامت انسان را تهديد مي کند. سبزيجات و ميوه ها، مخصوصا سبزيجات برگدار، منابع بزرگي از نيترات و نيتريت در رژيم غذايي انسان هستند. در ايران، تحقيقات انجام گرفته در مورد اندازه گيري نيترات و نيتريت در ميوه و سبزيجات محدود مي باشد و نياز است اين مساله مورد توجه قرار گيرد. هدف از انجام اين مطالعه تعيين ميزان تجمع نيترات و نيتريت در سبزيجات و صيفي جات مصرفي شهر کرمانشاه در سال 1389 بود.روش ها: مواد غذايي موردنظر طي سه نوبت نمونه گيري از سه منطقه اقتصادي و اجتماعي مختلف از سطح شهر کرمانشاه جمع آوري شدند و بر روي هر نمونه سه بار آزمايش تکرار شد و در نهايت 108 نمونه مورد سنجش واقع شد. آزمايشات با استفاده از دستورالعمل ارايه شده توسط موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران به شماره 4106 صورت گرفت. اطلاعات به دست آمده توسط روش هاي آماري آناليز واريانس تجزيه و تحليل شد.يافته ها: غلظت نيترات در سيب زميني توزيع شده در شهر کرمانشاه بيش از غلظت مجاز توصيه شده توسط سازمان بهداشت جهاني براي اين محصول بود (347.7±45.4mg/kg) (P<0.05). سبزيجات غده اي، بيشترين (4.3±0.2mg/kg) و سبزيجات برگي، کم ترين (0.25±0.05mg/kg) مقادير غلظت نيتريت را دارا بودند. بيشترين غلظت نيترات در سبزيجات برگي (673.8±50.6mg/kg) و کم ترين غلظت در سبزيجات بوته اي (12.5±0.9mg/kg) بود.نتيجه گيري: بالا بودن ميزان نيترات در سيب زميني و سبزيجات را مي توان به مصرف زياد کودهاي ازته، عوامل زراعي و غيره مکانيزه بودن کشاورزي ربط داد. پيشنهاد مي گردد که نيترات و نيتريت سبزيجات مصرفي در فصول مختلف سال توسط معاونت دارو و غذاي دانشگاه ها مورد ارزيابي قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پیرصاحب، م.، و رحیمیان، س.، و پاسدارخشکناب، ی. (1391). مقدار نیترات و نیتریت در سبزیجات و صیفی جات مصرفی شهر کرمانشاه (سال 1389). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences), 16(1), 76-83. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=153517



Vancouver : کپی

پیرصاحب مقداد، رحیمیان سیما، پاسدارخشکناب یحیی. مقدار نیترات و نیتریت در سبزیجات و صیفی جات مصرفی شهر کرمانشاه (سال 1389). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences). 1391 [cited 2022January22];16(1):76-83. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=153517



IEEE : کپی

پیرصاحب، م.، رحیمیان، س.، پاسدارخشکناب، ی.، 1391. مقدار نیترات و نیتریت در سبزیجات و صیفی جات مصرفی شهر کرمانشاه (سال 1389). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences), [online] 16(1), pp.76-83. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=153517.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 383 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی