برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1382 , دوره  10 , شماره  2 ; از صفحه 43 تا صفحه 50 .
 
عنوان مقاله: 

اثر دما و پرتو فرابنفش در كاهش تعداد باكتريهاي كليفرم در زعفران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
زعفران كه از گرانبهاترين محصولات كشاورزي جهان است و به طور گسترده در صنايع غذايي و دارويي كاربرد دارد در مراحل اوليه برداشت كه بيشتر به شكل سنتي صورت مي‌‌گيرد، به علت تماس مستقيم با دست و خاك دچار آلودگي ميكروبي مي‌شود. در اين تحقيق جهت كاهش آلودگي تا حد استاندارد از اثر دما و پرتو فرابنفش و تاثير توام هر دو استفاده شده است. بعلاوه چون قدرت رنگي زعفران ويژگي مهم آن محسوب مي‌شود، تغييرات آن اندازه‌گيري شد تا كيفيت زعفران در اثر كاربرد دما و پرتو بررسي گردد. آزمايشات بر روي زعفران تازه برداشت شده انجام گرفت، حرارتهاي اعمال شده به ترتيب 40، 50، 60، 70، 80، 90، 100 و 110 درجه سانتي‌گراد به مدت 10 دقيقه و زمان پرتو تابي 60، 90 و 120 دقيقه بود. نتايج آزمايشات نشان داد كه حرارت به طور موثري تعداد كليفرم را كاهش مي‌دهد، به علاوه طول دوره پرتو تابي با كاهش كليفرم نيز رابطه مستقيمي دارد همچنين روند كاهش تعداد كليفرم‌ها با افزايش درجه حرارت در زمان پرتو تابي‌هاي مخلتف يكسان نيست، به عبارت ديگر تركيبي از حرارت و پرتوتابي بيشترين تاثير را در كاهش تعداد كليفرم داشته است به طوري كه تاثير توام حرارت 110 درجه سانتي‌‌گراد به مدت 10 دقيقه پرتوتابي با پرتو فرابنفش به مدت 120 دقيقه بهترين اثر را نشان داد و تعداد كليفرم در زعفران را تا حد مجاز استاندارد پايين آورد. تجزيه واريانس داده‌هاي مربوط به قدرت رنگي زعفران نشان داد كه درجه حرارت باعث اختلاف بسيار معني‌داري در افزايش قدرت رنگي زعفران گرديد در حاليكه پرتوتابي تاثير معني‌داري از اين نظر نداشت، همچنين اثرات متقابل آنها نيز معني‌دار نبود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 120
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی