برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1382 , دوره  10 , شماره  2 ; از صفحه 81 تا صفحه 89 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات مصرف بهينه چند عنصر مهم غذايي بر عملكرد و كيفيت چاي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثر انواع كودهاي ازته، پتاسه و عنصر كم مصرف بر عملكرد و كيفيت چاي آزمايشي در سال 1377 در مركز تحقيقات چاي فشالم فومن واقع در 15 كيلومتري رشت انجام شد. آزمايش به صورت فاكتوريل اسپليت پلات در قالب پايه بلوك‌هاي كامل تصادفي با سه فاكتور در سه تكرار پياده شد. كود ازته و پتاسه هر كدام در دو سطح به شكل فاكتوريل در كرت‌هاي اصلي و عناصر كم مصرف در چهار سطح در كرت‌هاي فرعي توزيع شدند. اين آزمايش شامل 10 برگ چيني بود كه عملكردهاي كل محصول از حاصل جمع 10 نوبت برداشت برگ‌هاي سبز چاي به دست آمد و براي بررسي كيفيت چاي، درصد تانن و عصاره آبي در دو نوبت و درصد كافئين در يك نوبت اندازه‌گيري شد. مصرف عناصر كم مصرف به خصوص تركيب تيماري سولفات منيزيم و سولفات روي در افزايش عملكرد كل اثر معني‌داري (در سطح 5 درصد) داشت. اثر سه جانبه كودهاي ازته و پتاسه همراه با عناصر كم مصرف بر روي درصد كافئين برگ در سطح احتمال 1 درصد معني‌دار بود و در اين مورد تركيب كودهاي اوره به همراه كلرور پتاسيم (اثر متقابل ازت و پتاس) بدون حضور عناصر كم مصرف بهترين تاثير را در افزايش كافئين برگ داشته است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 110
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی