برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1382 , دوره  10 , شماره  2 ; از صفحه 159 تا صفحه 170 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير تلفيق آب شور و شيرين روي عملكرد و غلظت نمك در منطقه توسعه ريشه ذرت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

با افزايش جمعيت و محدوديت منابع آب مناسب، استفاده از آبهاي شور و لب شور و در كشاورزي الزامي به نظر مي‌رسد. استفاده از آبهاي شور، مستلزم رعايت مديريت‌هاي خاصي در مزرعه مي‌باشد. يكي از روشهاي مديريتي جهت استفاده از آبهاي شور، تلفيق آب شور و شيرين مي‌باشد. در اين تحقيق به منظور بررسي سه روش تلفيق آب شور و شيرين و تاثير هر يك از آنها روي توزيع و غلظت نمك در منطقه توسعه ريشه و عملكرد ذرت، طرحي شامل چهار تيمار در سه تكرار (به استثنا، تيمار شاهد با يك تكرار) در قالب يك طرح آماري كامل تصادفي در 10 عدد ليسي متر اجرا گرديد. گياه ذرت (رقم 604) در تمام ليس مترها كشت و تا مرحله ساقه‌دهي، پنج بار با آب شيرين (0.7 dS/m) آبياري شد. از مرحله ساقه‌دهي تا مرحله برداشت محصول، آبياري ذرت (هفت آبياري) با آب شور و شيرين با چهار روش (تيمار) مختلف انجام گرفت. بدين ترتيب كه در تيمار اول (نيم در ميان)، در هر نوبت آبياري، نيمي از آب آبياري با آب شور (7.3 dS/m) و نيمي ديگر بلافاصله پس از نفوذ نيم اول با آب شيرين (0.7 dS/m) تكميل مي‌شد. در تيمار دوم (يك در ميان(، آبياري يك نوبت با آب شور و نوبت ديگر با آب شيرين به طور متناوب و يك در ميان صورت مي‌گرفت. در تيمار سوم (اختلاط آب شور و شيرين)، آبياري با مخلوط آب شور و شيرين (4 dS/m) صورت مي‌گرفت و در تيمار چهارم (شاهد) آبياري فقط با آب شيرين انجام مي‌گرفت. نتايج حاصله از اين تحقيق نشان داد كه تيمار متناوب نيم در ميان به عنوان يك روش مديريتي جديد تلفيق آب شور و شيرين در مقايسه با دو تيمار ديگر (مخلوط و متناوب يك در ميان) داراي عملكرد بيشتري (از لحاظ وزن دانه و وزن كل ماده خشك) مي‌باشد. راندمان مصرف آب براي تيمارهاي شاهد، متناوب نيم در ميان، متناوب يك در ميان و مخلوط به ترتيب 0.82 ، 0.65، 0.56 و 0.58 كيلوگرم دانه ذرت به ازاي هر متر مكعب آب محاسبه شد كه در بين تيمارهايي كه با آب شور و شيرين آبياري مي‌شدند، تيمار متناوب نيم در ميان بيشترين راندمان را داشت. ميزان شوري محلول خاك در اعماق 25 و 50 سانتي‌متري در تيمار نيم در ميان كمتر از ميزان شوري در دو تيمار ديگر (مخلوط و متناوب يك در ميان) بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
    exInvalid object name 'SCHOLAR.DBO.tbl_ref_fa'.
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

لیاقت، ع.، و اسماعیلی، ش. (1382). تاثیر تلفیق آب شور و شیرین روی عملکرد و غلظت نمک در منطقه توسعه ریشه ذرت. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, 10(2), 159-170. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=1522



Vancouver : کپی

لیاقت عبدالمجید، اسماعیلی شکراله. تاثیر تلفیق آب شور و شیرین روی عملکرد و غلظت نمک در منطقه توسعه ریشه ذرت. علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 1382 [cited 2021September19];10(2):159-170. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=1522



IEEE : کپی

لیاقت، ع.، اسماعیلی، ش.، 1382. تاثیر تلفیق آب شور و شیرین روی عملکرد و غلظت نمک در منطقه توسعه ریشه ذرت. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, [online] 10(2), pp.159-170. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=1522.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 1149 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی