4 SID.ir | تغييرات مقادير نيترات و نيتريت طي دوره‌ هاي فرآوري و نگهداري گوجه فرنگي رقم كورال
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تغييرات مقادير نيترات و نيتريت طي دوره‌ هاي فرآوري و نگهداري گوجه فرنگي رقم كورال

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
 
چکیده: 

با توجه به اثرات سو تجمع نيترات و نيتريت در مواد غذايي بر سلامتي انسان، تاثير طول مدت نگهداري و روش هاي فرآوري گوجه فرنگي رقم كورال بر تغييرات مقادير نيترات و نيتريت محتوي آن بررسي گرديد. براي اين منظور آزمايشي در قالب طرح آماري بلوكهاي كامل تصادفي در آزمايشگاه بخش تحقيقات فني و مهندسي مركز تحقيقات كشاورزي آذربايجان غربي به اجرا در آمد. در اين مطالعه تاثير حرارت دهي در هنگام تهيه رب و خشك كردن در هنگام تهيه برگه و زمان نگهداري گوجه فرنگي بر تغييرات دو ماده شيميايي متذكره بررسي گرديد. نيترات و نيتريت نمونه ها به طريق رنگ سنجي با تعيين شدت جذب نور تركيب تشكيل شده از اختلاط نمك دي آزونيوم با سولفانيل آميد و عامل اتصال دهنده ان -1- نفتيل اتيلن دي آمين در طول موج 525 نانومتر محاسبه گرديد. نتايج حاصله نشان داد كه مقدار نيتريت كليه نمونه هاي گوجه فرنگي كمتر از 5 و مقدار نيترات آنها 380 ميلي گرم در كيلوگرم بوده است. در طول مدت نگهداري مقدار نيترات كاهش و مقدار نيتريت افزايش نشان داد. همچنين در اثر حرارت دادن آب گوجه فرنگي در زمان تهيه رب و نيز هنگام خشك كردن به ترتيب مقادير نيترات 25 و 40 درصد كاهش و بر عكس نيتريت 69 و88 درصد افزايش نشان داد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 178
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی