برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1383 , دوره  22 , شماره  1 ; از صفحه 49 تا صفحه 56 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي انقباض حجمي پس از پخت چيني دنداني Dentin جديد (Dentin-D4) مورد استفاده در سيستم P.F.M و مقايسه آن با چيني دنداني Dentin كارخانه Vita

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

سابقه و هدف: چيني دنداني يكي از بهترين موادي است كه تاكنون در دندانپزشكي مورد استفاده قرار گرفته است. ترميم و جايگزيني دندانها توسط سيستمP.F.M (Porcelain Fused to metal)  هنوز بيشترين كاربرد را دارد. لذا اين تحقيق با هدف ساخت پودر چيني Dentin از نوع باند شونده به فلز و اندازه‌گيري انقباض حجمي آن و مقايسه با چيني دنداني Vita صورت گرفت.
مواد و روشها: اين مطالعه، تحقيقي تجربي به صورت in vitro مي‌باشد. به اين منظور با استفاده از تركيب پودر Dentin ويتا (VMK 68 N)  و مشخصه‌هاي استاندارد (E)،ISO 9872 1995  به تهيه پودر جديد اقدام شد. ابتدا پودر چيني Dentin-Vita توسط ميكروسكوپ الكتروني (SEM) و پراش اشعه  (XRD)Xو آناليز فلورسانس اشعه X،(XRF)  مورد آناليز شيميايي قرار گرفت. پس از بدست آوردن تركيب عنصري پودر Dentin-Vita و مقايسه آن با اطلاعات و جداول موجود، جهت ساخت پودر مشابه با استفاده از مواد اوليه داخلي اقدام شد. پس از تهيه فرمولهاي مختلف، پودر چيني Dentin-D4 از نظر فيزيكي و شيميايي مشابه پودرDentin-Vita ، ساخته شد و آزمايشات مختلف دندانپزشكي بر روي آن انجام گرفت. جهت اندازه‌‌گيري انقباض حجمي چينيDentin، قالبي از فولاد زنگ نزن به ابعاد 25×5×2mm ساخته و توسط ژل ده بلوك از چيني Dentin-Vita و Dentin-D4  ساخته شد. ابعاد بلوك‌ها شامل طول، عرض و قطر با gauge مخصوص اندازه‌‌گيري و طبق فرمول، درصد انقباض حجمي محاسبه گرديد.
يافته‌ها: ميانگين درصد انقباض حجمي در دو گروه اختلاف معني‌داري از نظر آماري داشت (P<0.001) به طوري كه Dentin-Vita  33.07 درصد حجم اوليه‌اش كاهش يافته ولي در Dentin-D4 اين كاهش 24/17 درصد بود.
نتيجه‌‌گيري: 1- ميانگين درصد انقباض حجمي تمام نمونه‌هاي Dentin-D4 كمتر از Dentin-Vita است. 2- در لابراتور فرم دادن چيني Dentin-D4 نسبت به Dentin-Vita به علت انقباض حجمي كمتر آسانتر مي‌باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رضایی رکنی، ش.، و قهرمانلو، ا.، و یوسفی، ع. (1383). بررسی انقباض حجمی پس از پخت چینی دندانی Dentin جدید (Dentin-D4) مورد استفاده در سیستم P.F.M و مقایسه آن با چینی دندانی Dentin کارخانه Vita. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE), 22(1), 49-56. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=1303



Vancouver : کپی

رضایی رکنی شهین، قهرمانلو احمد، یوسفی عباس. بررسی انقباض حجمی پس از پخت چینی دندانی Dentin جدید (Dentin-D4) مورد استفاده در سیستم P.F.M و مقایسه آن با چینی دندانی Dentin کارخانه Vita. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE). 1383 [cited 2021September28];22(1):49-56. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=1303



IEEE : کپی

رضایی رکنی، ش.، قهرمانلو، ا.، یوسفی، ع.، 1383. بررسی انقباض حجمی پس از پخت چینی دندانی Dentin جدید (Dentin-D4) مورد استفاده در سیستم P.F.M و مقایسه آن با چینی دندانی Dentin کارخانه Vita. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE), [online] 22(1), pp.49-56. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=1303.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 114 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی