3 SID.ir | خصوصيات لاكتوباسيل پلانتاروم جدا شده از سوسيس در ايران
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

خصوصيات لاكتوباسيل پلانتاروم جدا شده از سوسيس در ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشکده پزشکی، گروه میکروب‌شناسی
 
چکیده: 

هدف: بررسي جداسازي، رشد، فعاليت ضدميكروبي، اثر pH، حرارت، حساسيت در برابر آنزيمهاي پروتيوليتيك لاكتوباسيل‌ها
مواد و روشها: جداسازي لاكتوباسيلها با استفاده از يك گرم سوسيس در محيط MRS انجام شد. لاكتوباسيلهاي بدست آمده به وسيله آزمايشهاي بيوشيميايي و مقايسه الگوي تخميري قندها شناسايي گرديدند. فعاليت ضدميكروبي لاكتوباسيل پلانتاروم با روش نقطه‌گذاري، ايجاد چاهك و ديسك بلانك انجام شد. پايداري فعاليت ضدميكروبي اين باكتريها در آب جوش و حرارت اتوكلاو به مدت 15 دقيقه اندازه گرفته شد. حساسيت مايع سطحي و كشت غليظ فاقد سلول آن بعد از اثر دادن با آلفا آميلاز، ليزوزيم و تريپسين تعيين شد.
يافته‌ها: باكتريهاي جدا شده شامل لاكتوباسيل پلانتاروم، لاكتوباسيل دلبروكي، لاكتوباسيل اسيدوفيلوس، لاكتوباسيل برويس بودند كه فعاليت ضد باكتري قوي در برابر باكتريهاي پاتوژن داشتند. فعاليت ضد باكتري لاكتوباسيل پلانتاروم در 100 درجه سانتي‌گراد به مدت 10 دقيقه و در 56 درجه سانتي‌گراد به مدت 30 دقيقه پايدار بود اما فعاليت آنها بعد از اتوكلاو كردن از بين رفت. باكتريوسين اين لاكتوباسيل‌ها در 25 تا 30 درجه سانتي‌گراد در pH برابر 5/6 به مقدار حداكثر توليد شد.
نتيجه‌گيري: اگر لاكتوباسيل‌هايي كه براي روند تخمير غذا به كار مي‌روند، باكتريوسين پايدار در برابر حرارت را توليد كنند، پس آنها مي‌توانند به عنوان باكتريهاي پروبيوتيك مورد استفاده قرار گيرند. لاكتوباسيل‌هايي كه از فرآورده‌هاي گوشتي جدا شده‌اند، بهترين كانديدا براي باكتريها پروبيوتيك جهت بهبود و سلامت غذا هستند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 249
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی