محتوای دسته بندی دوره های آموزشی
در این کارگاه مباحثی همچون با آشنایی پایگاه های معتبر بین المللی ، آشنایی با ISI , SCOPUS، آشنایی با شناسایی نشریات معتبر، آشنایی با نحوه جستجو، آشنایی با ترفندهای جستجو مطرح میگردد
پایگــــــاه اطلاعات علمـــــــی جهــــــــاد دانشگاهی
تاریخ: 1400/02/06
بازدید: 2789
|
اگرچه یادگیری ماشین تا کنون حوزههای مختلفی از زندگی روزمره ما مثل وب و تلفن همراه را تحت تاثیر قرار داده است، بیشک یادگیری ماشین یکی از فناوریهایی است که به زودی در ابعاد مختلف زندگی ما اثر جدیتری خواهد داشت. یکی از حوزههای حیاتی که قطعا در سالهای پیشرو تاثیر جدی خواهد پذیرفت حوزه پزشکی است. تشخیص کرونا از روی صدا یا تصاویر رادیولوژی، تشخیص سرطان، پیشبینی آلزایمر و کشف دارو، تنها حوزههای کوچکی هستند که یادگیری ماشین تاکنون توانسته توانایی خود را برای تقویت و حتی تحول مسائل پزشکی ارائه کند. در این زمینه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی در راستای ماموریت خود در جهت تقویت تحقیق، دورههای مختلف یادگیری ماشین را ارائه کرده و نیز دوره ویژه علوم پزشکی نیز توسط این مرکز ارائه شده است. در ادامه چند مقاله نمایه شده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی که حاوی کاربردهای روش های یادگیری ماشین در پزشکی هستند، معرفی می شود:
تعيين جنسيت توسط ابعاد دست (اندکس دست) در دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي همدان در سال 1389
به سادگی میتوان این وظیفه یعنی تشخیص جنسیت از روی تصویر دست یا ابعاد را به ماشین واگذار کرد. به صورت کلی نیز میتوان بیان کرد که یکی از مهمترین حوزههای فعلی کاربرد یادگیری ماشین در علومپزشکی تشخیص است.
تشخيص خودکار صرع گراندمال و بازشناسي اعمال عادي در ويدئو با تلفيق تکنيک هاي بينايي ماشين و يادگيري ماشين
با استفاده از روش تشخيص خودکار و هوشمندانه به تشخیص خودکار صرع گراندمال و نيز بازشناسي اعمال عادي فرد مبتلا به این عارضه از طريق نظارت ويدئويي پرداخته شده و به تشخيص تشنجات صرعي کمک میکند.
انتخاب ويژگي هاي موثر در تشخيص سرطان پستان با استفاده از مدل هاي پارامتريك يادگيري ماشين
با استفاده از خصوصیات استخراج شده از آزمایش آسپیراسیون سوزنی و با کمک تکنیک هاي یادگیري ماشین به ارائه سیستمی کارآمد براي تشخیص سرطان پستان طراحی پرداخته که با دقت بالایی خوشخیم یا بدخیم بودن تومورهاي پستان را تشخیص دهند و به درمان این بیماری کمک میکند.
تشخیص سلول های میتوزی در تصاویر بیوپسی پستان با کمک ماشین های یادگیری سریع
به ارائه روشی بی نیاز از استخراج ویژگی ها با پردازش مستقیم تصویر با استفاده از شبکه های عصبی عمیق که علاوه بر دقت زیاد، سرعتی بسیار بهتر از روش های مبتنی بر شبکه های عصبی عمیق داشته باشد، مدل کارامدی ارائه کرده است.
کاربرد سيستم هاي هوش مصنوعي در تصميم گيري هاي پزشکي: مزايا و چالش ها
این مقاله به پيچيدگي تصميمات پزشکي و کاربرد سيستم هاي اطلاعاتي جهت پشتيباني از اين تصميمات پرداخته است.
تشخیص بیماری سل ریوی با استفاده از هوش مصنوعی (الگوریتم بیز ساده)
به ایجاد یک سیستم به منظور کمک به تشخیص غربالگری بیماری سل پرداخته شد. الگوریتم دستهبندی بیز در دوره متنکاوی پیشرفته مورد بررسی قرار گرفته است.