محتوای دسته بندی دوره های آموزشی
در این کارگاه مباحثی همچون با آشنایی پایگاه های معتبر بین المللی ، آشنایی با ISI , SCOPUS، آشنایی با شناسایی نشریات معتبر، آشنایی با نحوه جستجو، آشنایی با ترفندهای جستجو مطرح میگردد
پایگــــــاه اطلاعات علمـــــــی جهــــــــاد دانشگاهی
تاریخ: 1397/10/17
بازدید: 2941
|
به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعا علمی جهاد دانشگاهی به نقل از خبرگزاری سینا پرس یکی از ویژگی های جامعه ایرانی از دیرباز تا کنون میزان بسیار پایین مطالعه در آن است. به این معنا که جامعه ایرانی همواره ترجیح می دهد به جای خواندن، بشنود.
چند سال پیش اعلام شد که سرانه مطالعه در ایران ۲ دقیقه در سال است؛ البته بعد از انتشار این آمار برخی از مسوولان آن را تکذیب و ادعا کردند آمار مطالعه در ایران ۷۹ دقیقه در روز است! که البته در این میزان، سرانه مطالعه کتب درسی، کتب ادعیه، قرآن، صفحات مجازی و هر چیزی که به خواندن ربط داشته باشد، لحاظ شده بود.
در آسیب شناسی این مقوله می توان گفت، یکی از ویژگی های جامعه ایرانی از دیرباز تا کنون میزان بسیار پایین مطالعه در آن است. به این معنا که جامعه ایرانی همواره ترجیح می دهد به جای خواندن، بشنود. ضمن اینکه ایرانیان غالبا از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند و چون خود را دانای کل می دانند گمان می کنند که نیاز به یادگیری ندارند.
با توجه به اینکه «سرانه مطالعه» یک شاخص جهانی است که تعریف مشخص و دقیقی دارد. در تعریف این شاخص تنها مطالعه کتاب (آن هم از نوع غیردرسی) را شامل می شود؛ یعنی نه مطبوعات، نه سایت های اینترنتی و مجازی.
طبق آمارهای جهانی، آمریکایی ها ۲۰ دقیقه، انگلیسی ها ۵۵ دقیقه و ژاپنی ها ۹۰ دقیقه از وقت خود را در شبانه روز به مطالعه کتاب اختصاص می دهند. بر این اساس آماری که از سرانه مطالعه کتاب در ایران در کنار تمام نوسانات عددی (از ۲ دقیقه به ۱۵ دقیقه و آخرش ۱۸ دقیقه رسید) تا حالا ارائه شده است، نشان می دهد که ایرانیان تقریبا به میزان آمریکایی ها به مطالعه کتاب علاقه مند هستند.
متن کامل خبر را از اینجا بخوانید